#

Уважаеми зрелостници,

Уважаеми директори и учители,

По случай професионалния празник на банкера – 6 декември, катедра „Финанси и кредит“ при СA „Д. А. Ценов“ – Свищов организира шесто национално ученическо състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране”, което ще се проведе в двудневен формат на 7 и 8 декември 2018 г. в гр. Свищов (петък и събота)!

Състезанието е с награден фонд, осигурен от Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” с подкрепата на банките-партньори и дарения от бизнеса:

Награден фонд за участниците-средношколци: 24 000 лв. (120 стипендии по 200 лв.)

Награден фонд за училището - комплексен победител: 1000 лв.

(Наградата е осигурена от Банка Пиреос България)

Награден фонд за училището - с проект най-добра регионална идентичност: 800 лв.

(Наградата е осигурена от Застрахователна компания Бул Инс АД)

Провокираме ви да докажете способностите си, влизайки в ролята на креативен новатор и успешен предприемач, като разработите проектна бизнес идея с реализация в населеното място на вашето училище или в друг регион на страната. Вашият екип ще представи и обоснове пред нашето компетентно жури оригиналната си бизнес идея от позицията на фирма с осигурен начален капитал и банкова кредитна линия. За улеснение ще разполагате с предварително подготвен файл за презентация (MS PowerPoint) и анализ, с оглед равнопоставеност между отделните екипи при представянето на съответната бизнес идея.

В шестото издание на Състезанието акцентът при селекцията на победителите е на база: качество, обоснованост, оригиналност, реализуемост на бизнес идеята, както и екипни презентационни умения.

Приложими са следните условия за участие:

Първо. Предварително сформиране на училищен отбор. Всяко училище излъчва до три отбора в състав от 4 средношколци-абитуриенти;

Второ. Наличие на предварителен достъп до информация с условието на заданието, обявено на 16.10.2018 г. на www.finance1952.com/banking2018/

Трето. Осигуряване на ментор за всеки отбор – изявен студент от спец. „Финанси” на СA „Д.А. Ценов“ – Свищов.

Четвърто. Осигуряване на кредитни консултанти от шест водещи банки за финансиране с конкретен банков продукт или банкова кредитна линия на развиваната бизнес идея.

Пето. Провеждане на състезанието на два етапа:

Първи етап (петък, 7.12.2018 г.) с окончателно оформяне, аналитично осигуряване и презентиране на всички бизнес проекти от отборите в рамките на отделните секции, носещи името на банката-консултант. Заб. Всеки участник-абитуриент се удостоява с персонална парично-наградна стипендия от 200 лв., която се изплаща от Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” на първия Студентски празник (8.12.2019 г.) след класиране и записване като студент на отличения участник в състезанието в спец. „Финанси”, редовна форма на обучение в СА „Д. А. Ценов”, прием 2019/2020 г.

Втори етап (събота, 8.12.2018 г.), финален кръг на класираните на първите места отбори в шестте секции,” с парична отборна награда от 1000 лв. Заб. Наградният фонд за училището-победител е осигурен от Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и водещия партньор на ученическото състезание  - Банка Пиреос България.

С увереност в способностите и подготовката на зрелостниците от водещите средни училища и гимназии в страната очакваме вашите заявки в срок до 29.11.2018 г. на e-mail адрес:

edu.marketing@uni-svishtov.bg

Отборна заявка за участие във файлов формат можете да изтеглите тук.

Настаняването, обяда, вечерята и закуската през дните на форума на участниците, учителите и шофьорите е осигурено от организаторите.

В съботния ден, след финала на втория етап от състезанието ще бъде проведен сертификационен семинар „Защита от фалшификации на долари и евро”.

Всички участници могат да се запознаят с провеждането на състезанието в предходните години, благодарение на нашата фото- и видео- галерии, както и видео канала на катедрата в YouTube: Finance1952.TV

За контакти:

Детайлната програма на състезанието и съпътстващите го мероприятия е вече публикувана!

„ФИНАНСИ” в СВИЩОВ ВИ ОЧАКВА!