#

Уважаеми зрелостници,

Уважаеми директори и учители,

По случай професионалния празник на банкера – 6 декември, катедра „Финанси и кредит“ при СA „Д.А. Ценов“ – Свищов организира пето национално ученическо състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране”, което ще се проведе на 1 и 2 декември 2017 г. в гр. Свищов (петък и събота)!

Провокираме ви да докажете способностите си, влизайки в ролята на креативен новатор и успешен предприемач, като разработите проектна бизнес идея с реализация в населеното място на вашето училище или в друг регион на страната. Вашият екип ще представи и обоснове пред нашето компетентно жури оригиналната си бизнес идея от позицията на фирма с осигурен начален капитал и банкова кредитна линия. За улеснение ще разполагате с предварително подготвени файлове за презентация и анализ, с оглед равнопоставеност между отделните екипи при представянето на съответната бизнес идея.

В юбилейното пето издание на Състезанието акцентът при селекцията на победителите е на база: качество, обоснованост, оригиналност, реализуемост на бизнес идеята, както и екипни презентационни умения. Приложими са следните условия за участие:

  1. Предварително сформиране на училищен отбор. Всяко училище излъчва до два отбора в състав от 4 души;
  2. Наличие на предварителен достъп до информация с условието на заданието, обявено на 30.10.2017 г. на www.finance1952.com/banking2017/
  3. Осигуряване на ментори за всеки отбор – изявени студенти от спец. „Финанси” на СA „Д.А. Ценов“ – Свищов.
  4. Осигуряване на кредитни консултанти от шест водещи банки за финансиране с конкретен банков продукт или банкова кредитна линия на развиваната бизнес идея.
  5. Провеждане на състезанието на два етапа:

5.1. Първи етап (петък, 1.12.2017 г.) с окончателно оформяне, аналитично осигуряване и презентиране на всички бизнес проекти от отборите в рамките на отделните секции, носещи името на банката-консултант. Заб. За всички отбори и участници в първия етап са осигурени специални награди и сертификати за участие в състезанието.

5.2. Втори етап (събота, 2.12.2017 г.), финален кръг на класираните на първите места отбори в шестте секции, състезаващи се за носител на почетния медал „SOLIDUS: SALUS ET GLORIA” с парична отборна награда от 1000 лв. Заб. Наградният фонд е осигурен от Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и водещия партньор на ученическото състезание – БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ.


С увереност в способностите и подготовката на зрелостниците от водещите средни училища и гимназии в страната очакваме вашите заявки в срок до 27.10.2017 г. на e-mail адрес:

edu.marketing@uni-svishtov.bg

 

Отборна заявка за участие можете да изтеглите тук.

Настаняването, обяда, вечерята и закуската през дните на форума на участниците, учителите и шофьорите е осигурено от организаторите.

Петъчният ден приключва със специално събитие: „Антично академично тога парти”.

В съботния ден, след финала на втория етап от състезанието ще бъде проведен сертификационен семинар „Валути и защита от фалшификации”

 

За контакти:

  • гл. ас. д-р Юлиян Господинов, тел. 0887630033
  • гл. ас. д-р Марияна Павлова, тел. 0886087337

 

След потвърждение на регистрацията ще получите детайлна програма на състезанието и съпътстващите го мероприятия!